OneNote & OneNote Class

OneNote on digitaalinen ympäristö, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työskennellä ryhmissä, luokissa tai tiimeissä.

Se on niin joustava, että alussa kannattaa kysyä kokeneilta apua ominaisuuksiin tutustumiseen. Järjestelmän oppii myös itse, mutta alkuun pääsemistä helpottaa ja nopeuttaa mallien ja avun pyytäminen.

OneNotea voi käyttää tiimeissä ja työryhmissä yhteisenä muistikirjana, niin että sen jakajat voivat löytää kaiken tarvitsemansa yhdestä paikasta. OneNoten edut ovat myös sen mukautuvuus ja helppo muokattavuus.

OneNote Class Notebook työkalulla luot OneNoten kaltaisen muistikirjan, mutta se toimii luokan yhteisenä muistikirjana tai työskentelytilana. Se sisältää käyttäjäroolit (opettaja, oppilas). Opettaja näkee kaiken ja jokaisella opiskelijalla on omat työskentelytilat, joita muut opiskelijat eivät näe. Tätä voi ajatella niin, että opettaja säilyttää kaikkien oppiskelijoiden vihot itsellään, mutta opiskelija digitaalisesti pääsee vihkoonsa milloin tahansa muokkaamaan sitä.

Muistikirjan eri osat voi järjestää roolien ja tarpeiden mukaan.

”Sisältö” eli vaikka yhteiset materiaalit ja tehtävät

”Yhteinen” eli tila jota kaikki voivat muokata ja käyttää vaikka ryhmätöihin

”Opiskelijoiden omat” –osat varmistavat, että jokaisella on omatila, jossa voi rauhassa tehdä tehtäviä ja olla luova toteutuksissaan. Näihin tiloihin opettaja voi luoda myös yksilöllistettyjä tehtäviä.

Molemmat muistikirjatyypit vaativat hieman totuttelua ja opettelua, mutta sisällön lisääminen ja katsominen ovat samanlaisia. Tähän kannattaa kysyä kokeneemmilta käyttäjiltä apua ja ohjausta. Opiskelijat käyttäjäkokemusten perusteella ovat oppineet käyttämään OneNotea yhden oppitunnin aikana. Käytännössä OneNote on karkeasti käyttäjäkokemukseltaan yhdistelmä Word ja PowerPoint ohjelmia.

OneNoten ja OneNote Class Notebookin ehdottomasti suurin etu on se, että tiimit ja opettajat voivat seurata työskentelyä reaaliajassa. Palvelu on pilvipalvelu ja työryhmän jäsenten tai opiskelijoiden tekemät muutokset tallentuvat välittömästi ja automaattisesti. Opiskelijan ei tarvitse koskaan huolehtia erikseen tietojen tallentamisesta ja niiden siirtämisestä erillisiin palautuskansioihin.

Case: Vastaanoton asiakaspalvelu-englanti

Osaamisala/kohderyhmä: englannin kieli/vastaanottovirkailijat
Opettaja: Satu Ranta

Vastaanoton asiakaspalveluenglannin tiiviskurssilla (nopea toteutus) opiskelijoille jaettiin OneNotessa oppitunnin runko, josta pääsi suoraan lukemaan ja kuuntelemaan verkossa olevia ja osittain opettajan liitteinä laittamia mallikeskusteluja, opiskelemaan sanastoa, tekemään kuuntelu- ja kirjoitustehtäviä verkossa, harjoittelemaan sanastoa ja lauseita Quizlet-sivustolla ja muilla verkosta löytyvillä englannin itseopiskelusivustoilla. Kukin sai edetä omaan tahtiin ja tarvittaessa harjoitella kotona lisää ennen toista (samalla viimeistä) opetuskertaa, jolloin on tarkoitus jatkaa osittain samoista aiheista.

OneNote

 

OneNote Class

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.