Sway digitarinoiden tekoon

Sway (https://sway.com) on ilmainen Microsoftin tarjoama digityökalu. Tämän avulla on helppo luoda raportteja, tarinoita, esityksiä, uutiskirjeitä tai oppimispäiväkirjoja.

Kenelle?

Ammatinopettajille, yto-opettajille, projekti muotoiseen opetukseen tai työssäoppimisen raportointiin opiskelijoille

Millaiseen opetukseen?

Oppimispäiväkirjoihin, projektityöskentelyyn, ryhmätöihin, itseopiskelumateriaalin luomiseen, esityksiin tai taustamateriaaleihin

Mikä on sway?

Sway:n rakenne luodaan korteilla, jotka järjestyvät aikajanalle. Kortteihin voi laittaa tekstiä, otsikkoja, kuvia, videoita, nettisivuja upottamalla, Microsoft Forms-kyselyitä, muita Sway-esityksiä tai kaavioita. Kortteja voi ryhmitellä haluamallaan tavalla.Kortilla olevia asioita voi myös lajitella tärkeyden mukaan, jolloin olennaiset tiedot ovat lukijan nähtävissä helposti.

Voit muotoilla ja tyylitellä sway:tä vapaasti. Käytössäsi on valmiita tyylejä tai voit muokata tyyliä vapaasti.Tarinaan on helppo valita erilaisia lukutapoja, kuten ”Oikealta vasemmalle”, ”ylhäältä alaspäin” tai ”kortti kerrallaan”. Tyylit ja muotoilut kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan.

Sway-esitys/tarina on helppo jakaa ja samaa Sway:ta on helppo työstää yhteistyössä. Tämä mahdollistaa mm. ryhmätyöt tai erilaisien ryhmäprojektien raporttien tekemisen. Muokkaaminen on helppoa erilaisissa ympäristöissä, selaimissa, laitteissa ja käyttöjärjestelmissä.

Sway-tarinoita voi katsella laitteella kuin laitteella.

Esimerkkejä erilaisista SWAY-toteutuksista

Sway itse opiskelupohjana

Esimerkki 2

Esimerkki 3

Opettajien kokemuksia

Tähän kokemustarinan/videot

Käyttöohjeet ja lisätiedot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Täydennä laskutehtävä, niin tiedämme ettet ole robotti. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.